Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wijnhuizen

Novaia
Valpolicella Classico, Veneto, Italy
Ontdek meer
Marenco
Strevi, Italy
Ontdek meer
Michele Chiarlo
Asti, Piedmont, Italy
Ontdek meer
Vorige slide
Volgende slide

Kwaliteit & Duurzaamheid

staan centraal bij Behind the Wine.

Zoek de wijnhuizen per gebied 

Elk wijnhuis waar Behind the Wine mee samenwerkt, is persoonlijk bezocht waarbij direct contact is met de familie. Bij Behind the Wine kan je er op rekenen dat de relatie met de wijnboer/familie direct is zonder tussenkomst van een tussenpersoon/handelaar. Dit om ervoor te zorgen dat de wijnboer een eerlijke prijs krijgt, de informatie gebaseerd is op echte ervaringen en Behind the Wine daarom echt achter het verhaal en de kwaliteit van de wijn/wijnhuis kan staan.
Alle wijnen welke via de Wineshop worden aangeboden zijn persoonlijk geproefd en beoordeeld.  Voorafgaand heeft een rondleiding door de wijngaard en tasting plaatsgevonden bij het wijnhuis.

Middels een wijncursus (WSET 2+3) is er meer inhoudelijke kennis vergaard om tot een goede kwaliteitsbeoordeling te komen wat en het productieproces beter te begrijpen.
Behind the Wine gelooft dat de beste wijnen worden gemaakt van druiven afkomstig van duurzaam verbouwde wijngaarden. Boeren hebben 3 manieren om het gebruik van chemische producten te beperken (van minst naar meest intensief):
  • Sustainable / Duurzame landbouw: Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen is beperkt (maar niet verboden). Wijnboeren worden aangemoedigd om ​uitgebreide kennis te ontwikkelen van de levenscycli van wijngaardplagen en de weersvoorspellingen te volgen, zodat ze een uitbraak van plagen of ziektes kunnen voorspellen en voorkomen voordat deze zich voordoet. In feite wordt er dus getimed wanneer chemische bestrijdingsmiddelen nodig zijn, en wordt er niet volgens een kalender excessief preventief gespoten.

  • Organic / Biologische landbouw: De druiven zijn geteeld zonder kunstmatige bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Wel mag er kopersulfaat gebruikt worden tegen schimmels. Er is een certificaat benodigd aangezien biologisch een  wettelijke status heeft in Europa.

  • Biodynamische landbouw: Deze vorm van landbouw begint bij biologische landbouw en gaat een stap verder. Het is erop gericht de gezondheid van grond, plant en het eindproduct te bevorderen. Bij deze vorm van landbouw wordt valt de wijnbouw samen met de cycli van planeten, maan en sterren. Homeopathische middelen, preparaten genaamd, worden gebruikt om de grond vruchtbaarder te maken, ziekten te voorkomen en ongedierte af ​​te weren.

Welkom

Login