Zoek
Sluit dit zoekvak.

Marenco

De familie Marenco verbouwt wijngaarden en maakt wijn sinds 1925.

Giuseppe Marenco, begreep begin jaren vijftig de schoonheid en het potentieel van zijn gebied en begon uitsluitend kwaliteitswijnen te maken van inheemse variëteiten.

Kwaliteit is tegenwoordig het uitgangspunt. Zowel in de wijngaarden als in de kelder streven ze naar uitmuntendheid en typiciteit.

We maken een schat van onze boerentraditie en kijken naar de toekomst door ons te committeren aan een  Duurzame Wijnbouw, zorg te dragen voor de gezondheid van mens en milieu, waarde te creëren voor het grondgebied en voor de toekomstige generaties.

Marenco
Family

Marenco family sisters

Marenco Sisters

Vandaag zetten zijn dochters, Michela, met haar man Giovanni Costa, Patrizia en Doretta "de familiedroom" met hetzelfde enthousiasme en toewijding voort. Ze begeleiden en controleren persoonlijk elke stap van het productieproces, van druif tot glas.

marenco vini logo
Wines
Founded
Landmarks
Interior Designers
Worldwide Reviews
Room Layouts

De geschiedenis gaat terug tot 1925 en de droom van grootvader Michele om wijn te maken van zijn wijngaard in het hart van de Bagnario-vallei, Strevi, een gebied dat bijzonder geschikt is voor wijnbouw.

Zijn zoon Giuseppe begon toen met de evolutie van het bedrijf, waarbij hij geleidelijk het beste land van de Monferrato verwierf en de meest typische druivensoorten koos om te planten. In 1956 bouwde hij zijn wijnhuis in het centrum van het dorp Strevi, vlakbij het treinstation, zodat hij zijn wijnen rechtstreeks naar zijn klanten kon sturen.

Als man met diepe wortels wist hij zijn passie over te brengen op het hele gezin.

Vandaag zetten zijn dochters, Michela, met haar man Giovanni Costa, Patrizia, and Doretta “de familiedroom” met hetzelfde enthousiasme en toewijding voort. Ze begeleiden en controleren persoonlijk elke stap van het productieproces, van druif tot glas.

Andrea Costa, de eerste zoon van Michela en Giovanni, kwam in 2014 bij het bedrijf. Met zijn achtergrond als ingenieur in internationale bedrijven en enkele academische studies in wijn-maken introduceert hij nieuwe innovatieprojecten, zowel in de wijngaarden als in de kelder.

Onze technische experts, Patrizia Marenco (wijnmaker) en Filippo Furlani (agronoom), volgen persoonlijk elke fase van het productieproces, zodat de natuur zo goed mogelijk haar gang kan gaan.

Uitmuntendheid is de prioriteit van het bedrijf, keuzes worden gedreven door de wens om met onze wijnen de uitstekende smaken van onze hoek van Piemonte tot uitdrukking te brengen.

Onze verbondenheid met het land en met lokale tradities en ons diepe respect voor de natuur en het milieu is continu en dagelijks.

Zelfs het bedrijfslogo, twee vliegende wilde eenden, is geïnspireerd op ons land, het meer op het landgoed Bassina in Fontanile.

Welkom

Login