Zoek
Sluit dit zoekvak.

Balestri Valda

Een nieuwe generatie wijnboeren
Laura Rizzotto

 

” Mijn idee van wijnbouw is gebaseerd op diep respect voor het evenwicht van de natuur.

Ik heb “nee” gezegd tegen het gebruik van pesticiden, herbiciden en chemische meststoffen.

Ik heb “ja” gezegd tegen de biodiversiteit, de bescherming van inheemse druivensoorten en de bijenteelt in de wijngaarden.

Waar wijnstokken, bloemen, bossen en boomgaarden naast elkaar bestaan, vinden ook bijen een gelukkig thuis.

Elke dag ben ik steeds dankbaarder voor alles wat de bijen ons geven en leren; hen beschermen is het minste wat we kunnen doen.” 

Rizzotto
Family

Rizzotto - Balestri Valda

Rizzotto Family

Balestri Valda is het verhaal van een familie.
 

Guido Rizzotto heeft zijn leven gewijd aan het maken van wijn en is een man die verliefd is op zijn land; elke dag streeft Guido met eindeloze toewijding naar uitmuntendheid in de wijngaarden en in de kelder.

Vandaag begeleidt Laura, de dochter van Guido, de evolutie van het bedrijf met haar eigen persoonlijkheid. Ze houdt van de natuur en brengt dag in dag uit creativiteit en gevoeligheid.

Milena, echtgenote en moeder, brengt achter de schermen geduld en zachtheid en zorgt voor evenwicht in het gezin.

” Balestri Valda is ons verhaal; we zijn ervan overtuigd dat het onze grote passie is die het prachtige ambacht van wijnmaken transformeert in het diepgewortelde gevoel van trots dat we allemaal bezitten. “

” We hebben “nee” gezegd tegen chemicaliën dus cultiveren we onze wijngaarden en olijfboomgaarden volgens de principes van biologische landbouw; al onze agronomische praktijken hebben tot doel een uitdrukking te zijn van een diep respect voor de natuur en van harmonie met het ecosysteem. Daarom zijn wij ook enthousiast aan de bijenteelt begonnen, en onze blije bijen getuigen van het feit dat bescherming van de biodiversiteit goed en mogelijk is.

We houden van ons werk en prijzen ons gelukkig om omringd te zijn door zoveel schoonheid: onze glooiende heuvels, de weelderige bossen, de contouren van het middeleeuwse kasteel aan de horizon en de kleuren van het platteland die veranderen met de seizoenen.

Onze wijngaarden zijn al eeuwenlang gewijd aan de teelt van wijnstokken. Al onze wijngaarden liggen op hellingen in het hart van de zone, waar het terrein rijk en donker is en van vulkanische oorsprong is. Zeker, het is veeleisend om ze te bewerken, maar hier is het klimaat mild en genereus en de zuidelijke ligging zorgt voor precies de juiste hoeveelheid suikerophoping dankzij de overvloed aan zonlicht.

We hebben altijd sterk geloofd in onze lokale druivenrassen en hebben ons er uitsluitend aan gewijd, waarbij we ons richten op lage opbrengsten per hectare om een ​​hogere kwaliteit te verkrijgen. Garganega and Trebbiano di Soave zijn de pijlers van ons wijnhuis, waar we ze vinificeren met maximaal respect voor ons terroir. “

Welkom

Login