Zoek
Sluit dit zoekvak.

Novaia

In een van de meest suggestieve hoeken van de Hoge Valpolicella Classica, op de top van een zachte heuvel, domineert een groot vijftiende-eeuws herenhuis de Marano-vallei en de vlakte die het scheidt van de oude Romeinse stad Verona: Novaia.

Novaia betekent een nieuwe begin, een nieuwe familie in de Marano Vallei.

In de vijftiende eeuw werd de Villa gebouwd en in 1700 verhuisde de familie Vaona vanuit de stad naar hier. De familie Vaona kocht al snel de omliggende grond en kreeg een prominente rol in de lokale gemeenschap.

In de negentiende eeuw breidde het landgoed van de familie Vaona zich verder uit, zoals blijkt uit de notariële documenten uit die tijd waarin de familie Vaona tot de belangrijkste families van landeigenaren behoorde: het landgoed produceert druiven, wijnen, olie, kersen, maïs en zijderupsen.

Vaona
Family

Family Novaia

Vaona Family

Vandaag zetten Cesare en GiamPaolo Vaona, met hun kinderen Cristina en Marcello, het oude familiebedrijf voort.

Novaia logo

Tussen het einde van de 19e en de vroege 20e eeuw behaalde het bedrijf onder leiding van Paolo Vaona, gedreven door een grote liefde voor het land en een innovatieve geest, snel en opmerkelijk commercieel succes. Paolo Vaona is de eerste in de regio die zijn wijnen bottelt en verkoopt buiten de provincie, die zal worden gewaardeerd op de nationale markten en talloze prijzen heeft gewonnen in nationale wijncompetities.

In de jaren ’30 kwamen de kinderen van Paolo, Renato en Bruno, in het bedrijf en de laatste groeide op en onderscheidde zich door zijn toewijding aan familieaangelegenheden en muziek.

Na de dood van zijn grootvader Paolo en vervolgens van de nog jonge Bruno, volgden zijn twee zonen Cesare en Giampaolo en zetten het familiebedrijf voort onder de naam Novaia, waarbij traditie werd gecombineerd met innovatie, ervaring met een nieuwe wijnwetenschap en -technologie.


In 2005 traden Cristina and Marcello, de vierde generatie, toe tot het bedrijf. Samen begonnen ze met de omschakeling van het Novaia-landgoed naar biologische productie.

Het wijnhuis Novaia profiteert van een eeuwenoude traditie van het produceren en verkopen van flessen wijn, die door de jaren heen is doorgegeven. Vandaag zetten Cesare en Giampaolo Vaona, met hun kinderen Cristina en Marcello, het oude familiebedrijf voort.

Welkom

Login