Zoek
Sluit dit zoekvak.

Cesconi

Cesconi is een klein familiebedrijf in de heuvels van Pressano, ten noorden van de stad Trento, met een lange wijntraditie die begon in 1751.

Cesconi
Family

Cesconi broers

Cesconi Family

In de archieven van de stad Pressano komt de achternaam Cesconi voor het eerst voor in 1751. Sindsdien zijn de wortels van de familie gegroeid, samen met de wijngaarden. Sommige documenten getuigen van de aankoop van de Olivar-wijngaard aan het begin van de negentiende eeuw. De Nosiola die daar groeit, dankzij het initiatief van hun overgrootvader Bernardino, bereikte Innsbruck, vervoerd op wagens getrokken door ossen. Later begon hun grootvader Rinaldo, met de hulp van zijn zoon Paolo, verschillende tavernes in de nabijgelegen stad Trento te voorzien van zijn wijnen. In de daaropvolgende jaren slaagde Paolo er met grote inzet in om het wijngaardoppervlak te vergroten en uiteindelijk, met de steun van zijn zonen Alessandro, Franco, Roberto en Lorenzo, begon de moderne geschiedenis van hun wijnhuis.

Cesconi

Hun jarenlange ervaring in de wijngaarden leidde tot het besluit om het gebruik van alle synthetische chemicaliën te elimineren. Ze hebben de omschakeling naar Biologische Landbouw voor alle wijngaarden in gang gezet en zijn onlangs begonnen met het gebruik van de principes van Biodynamica. De diepgaande kennis van het territorium en de dagelijkse aandacht voor hun wijngaarden stelt hen in staat om gezonde druiven te oogsten, waardoor de interventie op de wijn in de kelder zoveel mogelijk wordt beperkt.

De productie van wijn gaat gepaard met een beperkte productie van intense en pure Extra Vierge Olijfolie, afkomstig van eeuwenoude olijfbomen in de Valle dei Laghi, net ten noorden van het Gardameer.

Welkom

Login